Als manueel therapeut zie ik vaak patiënten met hoofdklachten. Deze klachten kunnen variëren van lichte hoofdpijn tot ernstige migraine en kunnen een grote impact hebben op de dagelijkse activiteiten van mijn patiënten. In mijn werk als therapeut richt ik me op het vinden van de oorzaak van de hoofdklachten en het bieden van effectieve behandelingen.

Een veelvoorkomende oorzaak van hoofdpijnklachten is spanning in de nekspieren en de bovenste wervelkolom. Dit kan ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een verkeerde houding, stress of langdurig zittend werk. Mijn behandeling richt zich dan vaak op het losmaken van de nekspieren en het verbeteren van de houding van mijn patiënten.

Soms kan hoofdpijn ook veroorzaakt worden door een probleem in de kaakgewrichten, bijvoorbeeld als gevolg van tandenknarsen. In dat geval zal ik me richten op het behandelen van het kaakgewricht. Ook kan het zijn dat er sprake is van andere onderliggende aandoeningen waarvoor we een multidisciplinair behandelplan opstellen.

In alle gevallen is het mijn doel om mijn patiënten te helpen bij het verminderen van hun hoofdklachten en het verbeteren van hun algehele gezondheid en kwaliteit van leven.