Over Manon Huiskes

Ik ben Manon Huiskes. Naast mijn werk houd ik erg van tennissen, skiën en bootcamp. Naast deze sportieve dingen ben ik ook een levensgenieter, ik ga graag uiteten, ik houd van vakanties in de zon en de sneeuw en ga graag naar het bos met mijn gezin. Naast de gezellige drukte thuis met twee kinderen vind ik het ook heerlijk om gezellig bij te kletsen met vriendinnen op het terras.

Mijn ervaring

In 2007 ben ik afgestuurd als fysiotherapeut aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Ik ben direct gaan werken in een particuliere praktijk. In die periode heb ik naast mijn werk ook de 3-jarige opleiding Manueel Therapie gevolgd aan de SOMT in Amersfoort. In 2011 ben ik afgestudeerd als Master Manueel Therapeut. Mijn afstudeerscriptie ging over de GIRD, dat is een schouderklacht die veel voorkomt bij bovenhandse sporters. In 2012 ben ik verhuisd naar Groningen en sindsdien werk ik in Groningen.

Wie behandel ik?

Ik behandel veel nekklachten en rugklachten. Nekklachten komen vaak voor in combinatie met schouderklachtenhoofdpijn of duizeligheid. Rugklachten gaan vaak samen met liesklachten en knieklachten. Zo komt het regelmatig voor dat er geen aanwijsbare oorzaak is vanuit één van deze regio’s, maar dat de klacht ontstaat vanuit centraal; de nek of rug. Daarom is het belangrijk om niet alleen lokaal, maar naar de hele keten te kijken. 

Daarnaast behandel ik regelmatig een enkel die vast zit, waardoor achillespeesklachten of pijnklachten in de voet kunnen ontstaan. Hetzelfde geldt voor een pols, die door overbelasting of door een val, pijnlijk en beperkt kan worden. 

De behandeling bestaat over het algemeen uit manipulaties en/of mobilisaties en oefeningen. Manipulaties en mobilisaties zijn belangrijk ter verbetering van de beweeglijkheid van gewrichten. Oefeningen zijn belangrijk ter verbetering van de kracht van spieren en om stijfheid te voorkomen. Daarnaast zijn oefeningen nuttig ter preventie van klachten.

De patiënten die ik behandel variëren erg van jong tot oud, van sportief tot niet sportief en van amateur sporters tot topsporters en olympiërs. Mijn doel is altijd dat iemand zo snel mogelijk weet: Wat heb ik? Hoe lang gaat het duren? En wat kan ik er zelf aan doen?

Het belangrijkste vind ik dat je niet afhankelijk wordt van de therapie maar zelf controle over je klachten krijgt. Samen maken we een behandelplan dat aansluit bij jouw doel en verwachtingen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je je op je gemak voelt.