Als manueel therapeut behandel ik regelmatig patiënten met enkel- en polsklachten. Deze klachten kunnen variëren van een simpele verstuiking tot aan een complexe breuk of chronische pijnklachten. Een grondige analyse van de oorzaak van de klachten is daarom ontzettend belangrijk.

Bij enkelklachten kan er sprake zijn van een instabiliteit in het gewricht, waardoor het nodig kan zijn om de spieren die het gewricht ondersteunen sterker te maken. Ook kan het nodig zijn om de bewegingsvrijheid van het enkelgewricht te vergroten, bijvoorbeeld door middel van mobilisaties.

Bij polsklachten is het vaak van belang om te kijken naar het gebruik van de hand en pols in het dagelijks leven. Mogelijk is er sprake van een verkeerde belasting of houding, waardoor de klachten ontstaan. Door aanpassingen in het gebruik en gerichte oefeningen kunnen de klachten verminderen.

Als manueel therapeut werk ik met een combinatie van mobilisaties, oefeningen en gerichte adviezen om mijn patiënten te helpen bij enkel- en polsklachten.